MDN
MDN
MDN

Kanjertraining

Kanjerschool

Bij ons staat de ontwikkeling van kinderen centraal, en daar hoort ook de sociaal-emotionele kant bij. Daarom werken wij volgens de principes van de Kanjertraining, een bewezen en effectieve methode die kinderen helpt zichzelf en anderen beter te begrijpen.

De Kanjertraining richt zich op het creëren van een veilige en positieve sfeer binnen de school, waarin ieder kind zich gehoord, gezien en gewaardeerd voelt. Door middel van diverse oefeningen en gesprekken leren kinderen om te gaan met emoties, conflicten op een constructieve manier op te lossen, en respectvol met elkaar om te gaan.

Wij geloven dat een sociaal veilige omgeving de basis vormt voor een succesvolle en plezierige schooltijd. Kinderen die zich sociaal-emotioneel sterk voelen, presteren beter op school en hebben een positiever zelfbeeld. Door de Kanjertraining te integreren in ons onderwijs, investeren wij in de toekomst van elk kind.

Pesten aanpakken

In onze aanpak richten we ons niet alleen op het slachtoffer, maar ook op de pester en de meelopers. We herinneren de groep aan de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de sfeer in de klas, op het plein én op sociale media. Pesters moeten door de leerkrachten maar ook door de groep worden gecorrigeerd – De pester moet leren dat hij geen waardering krijgt voor zijn gedrag.
Na een voorval wordt meteen het gesprek aangegaan. Op een respectvolle manier wordt er met betrokkenen gesproken.

Browser niet ondersteundUw browser is verouderdHierdoor kan de website die u wilt bezoeken niet (goed) worden weergegeven. Ook is werkt uw huidige browser niet meer volgens de laatste veiligheidseisen. Update uw browser of ga naar whatbrowser.org voor meer informatie of om een andere browser te downloaden. Heeft u al een andere browser zoals Chrome of Firefox geïnstalleerd? Gebruik dan uw andere browser om deze website te bezoeken.